pksl kpsl

neljapäev, juuli 06, 2006

 

Nimetu, näotu

Ma ei tea, milleks ma muutumas olen. Muretu eksistents. Saabun koju öösiti 3-5 paiku. Kuupäevadest ja nädalapäevadest pole eriti aimu.

Üleeile korraldasin Terje juures The Dresden Dollsi kontserdi vaatamise ja vein oli kohustuslik. Kui mitte joomiseks, pidi see vähemalt käes pidevalt olema. Summutatud küünlavalgus ja madalad pehmed istumised. Terts tegi šokolaadijäätise ja kirsimoosiga pannkooke. Amanda oli klaveri taga, nagu ämblikpärdik ja Brian meeldis tüdrukutele rohkem. Hiljem, kui Kristi koju läks, et enne Londonisse naasmist vanematega olla, lebasime diivanil ja ETVs mängis Islandi film, mis oli Islandi film. Lumi, hülgerasvamõte ja pikad staatilised üldplaanid kiilakast kaamest noormehest. Ajasin veini üle moka krae vahele. Kuulasime Terje muusikat ja tantsisime, Lyyn magas. Vahepeal Nele nuttis, sest Damien Rice'i laul meenutas talle Saatanat. Hiljem tuli see lugu uuesti, sest plaat oli korduse peal ja Nele nuttis uuesti. Ta vajus mu peale peitu ja ütles midagi sellist, nagu: "Ma vihkan pateetikat."
Tantsu käigus läks vaas ümber ja kolm kildu tulid kaelast välja. Ma avastasin, kui lohutav on sooja füüsilise keha kohalolu, lähedalolu. Ma ei tea muidu nendest asjadest midagi.
Hommiku eelses selges sinas jäi Terje diivanil tuttu ja Margus vaatas, kuidas ma nõusid pesen. Hääletu jalgpall televiisoris, sibavad mehed rohelisel foonil. Itaallased olid võitnud.

*

Eile õhtul näitas Jaak bakalaureusetöö making-of'i lihvimata versiooni, mis oli poeetiline. Ja äratas uuesti mõtted, et mida mul enda arvates teiste inimeste eludega teha on, mis on väärt tegemist?
Naljakas, nüüd meenus, kuidas Jaak eile ütles, et mu üle-eelmine sissekanne klassi kokkutulekust oli nõme, et nagu "diip".
Oh mida, oh mida on mul inimestele anda? Ma saan täna õhtul toimetaja Auri ja kujundaja Lilliga kokku, aga mul pole enam aimu, mispärast seda näidendit peaks avaldama. Ma olen endiselt üllatunud, kui see tekst kellelegi meeldib. Enamjaolt on mul lihtsalt tunne, et inimeste aega ei tohi raisata, aga samas mitte keegi ei tea, mida on kõige õigem enda ajaga teha. Ainult mõningate inimestega koos olla on hea.

Jõusaalis ongi sellepärast naljakas, et need korduvad liigutused, millesse inimesed end sunnivad ja see lihasepõhine jutt teenib hästi metafoorina elule, sama hästi kui mis iganes muu asi või tegevus.

*

Lähen randa. Terje, Margus ja Helen on seal.

-------------------------------------------
Deftones [album] White Pony
Deftones - MX
-------------------------------------------

sinusõna:
Anda, seda ma ei oska ütelda. Aga juba oled andnud palju - mulle mittu muhelust, peaagu nutmapuhkemist ja liigutust, kui sinu kirjutatud asju loen.
Just paar nädalat tagasi ütles minu üks töökaaslane (Ülly), et ei suuda ära oodata, millal ta koju saab, et lugeda teine pool sinu näidendist! Ta ikka väga kiitis seda teksti! Seega, läheb korda, see mis kirja paned. Pai.
 
aga mina lootsin, jim, et just sina tead, et miks, ja mida, ja lootsin, et sinu tekste lugedes saan ka mina ükskord aru, et miks ja mida. su näidendit lugedes võib-olla natuke sain aru, ja su blogi lugedes vahel saan aru (üleüldiselt, s.t.).
aga kui sa kahtled...?

ma olen ka veendunud, et tuleb avaldada. aga ma ei tea, kas ma nendest toimetajapõhjustest saan aru. ma saan sellest aru, et vahel tuleb avaldada selleks, et olla olemas inimeste jaoks, kelle jaoks kuidagi teistmoodi olemas ei saa olla. vahel leiab meie paratamatu inimestevajadus väljundi võõrvormides, nagu näiteks kunstides ja pornograafias ja ette-katki-emotsioonides. kirjandus ja teater on selles mõttes suhteliselt turvalised kanalid, millesse panustada ja millest ammutada, kui oled valmis end läbi kummagi andma teistele inimestele (keda sa tegelikult ei tahaks arvatavasti tundagi jne).

seda neil vaja ongi, sind. ennast pead andma. selles ei pea kahtlema.

iseasi, kas siis enam tahad.
 
Vabandust, et sa mind eile sellisena nägid.
 
Postita kommentaar

<< Home